28.10.2018. 14:56
0
Šta se dešava u Leicesteru: Pojedini mediji objavili da je stradalo pet osoba, policija i dalje šuti o svemu
Privatni helikopter vlasnika engleskog premijerligaškog kluba Leicester Cityja srušio se sinoć pored stadiona “King Power“, a nezvanični izvori javljaju da je vlasnik bio u helikopteru, javlja Anadolu Agency (AA).

Helikopterska nesreća dogodila se netom poslije ligaške utakmice između Leicestera i West Hama, a policija još nije zvanično potvrdila da li je među stradalnicima bio i multimilijarder Vichai Srivaddanaprabha.

“Nadležne službe su na mjestu nesreće u Leicesteru, tačnije na parkingu pored stadiona na koji se letjelica srušila nedugo nakon polijetanja“, kratko je saopćenje koje je lokalna policija objavila jutros.

U saopćenju se navodi da je istraga o nesreći u toku.

Policija nije otkrila identitet i broj stradalnika u helikpetu koji je po padu eksplodirao i zapalio se.

Iz kluba je saopćeno da sarađuju s policijom i nadležnim službama, ali ni oni nosu otkrili detalje.

Britanski mediji javljaju da je vatrogasnim ekipama trebalo skoro pola sata da ugase požar i omoguće ambulantnim ekipama da pristupe mjestu nesreće.

Pozivajući se na izvore bliske porodici, BBC javlja da je u helikopteru bio vlasnik Leicester Cityja 60-godišnji Srivaddhanaprabha.

Uporedo s tim, lokalni mediji javljaju da su članovi uprave, igrači i navijači viđeni kako plaću u klubskim prostorijama, uključujući i danskog golmana Kaspera Schmeichela.

Biznismen porijeklom sa Tajlanda Srivaddhanaprabha kupio je prije deset godina Leicester City za 50 miliona dolara, a prije dvije godine klub je na sveopće iznenađenje fudbalske javnosti osvojio i titulu prvaka Engleske.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.