29.10.2018. 14:45
0
Počele pripreme za sastanak Putina i Trumpa
Predsjednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Trump, razgovarac´e u Parizu 11. novembra o mnogim problemima, uključujuc´i Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je novinarima portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Sastanak će biti održan na marginama međunarodnog događaja u Parizu (svečanosti povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata) o čemu je dogovoreno tokom Boltona ovdje (u Moskvi)", rekao je predstavnik Kremlja novinarima.

Prema njegovim rečima, "glavni cilj je razmjena mišljenja".

"Predsjednici Rusije i SAD tradicionalno imaju mnogo pitanja o kojima treba da razmjene mišljenja, ima mnogo pitanja o stabilnosti, tim prije u kontekstu namjere SAD da napuste Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa", naglasio je Peskov.

Prema njegovom mišljenju, sve to će biti na dnevnom redu sastanka u Parizu. Predsjednici bi trebalo da razgovaraju i o bilateralnim odnosima, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.