31.10.2018. 14:20
0
Krah za Angelu Merkel i njene partnere: Više od polovine Nijemaca smatra da SPD treba da napusti vladu
Više od polovine Nijemaca smatra da bi Socijaldemokrati (SPD), partneri u koaliciji kancelarke Angele Merkel, trebali napustiti vladu, dok su pristalice njenih konzervativaca za to da ta stranka lijevog centra ostane u koaliciji, rezultati su ankete objavljeni u srijedu.

Anketa, koju je obavio zavod Civey za portal vijesti t-online.de, predstavlja poticaj za radikalnije krilo SPD-a, koje tvrdi da stranka nema šansi za oporavak dok je u vladajućoj koaliciji, a nakon niza katastrofalnih izbornih rezultata. 

Anketa među 5.098 ispitanika provedena od 28. do  30. oktobra, pokazuje da oko 52 posto Nijemaca smatra da bi SPD trebao da napusti koaliciju nakon što je Merkel objavila da će podnijeti ostavku kao stranačka čelnica, ali da će ostati kancelarka do novih saveznih izbora zakazanih za 2021. godinu, prenosi Reuters.

Odlazak SPD-a značio bi gubitak parlamentarne većine za konzervativni blok kancelarke Merkel.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.