6.11.2018. 22:02
0
Rusija u Vijeću sigurnosti UN-a: Protiv smo ulaska BiH u NATO
Rusija je protiv kursa koji vodi ka uvlačenju BiH u NATO jer bi to zaoštrilo protivrječnosti unutar zemlje, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama (UN) Vasilij Nebenzja.

Ruski predstavnik naglasio je da se u ovom slučaju ne može postići opća saglasnost, koja je predviđena Dejtonskim sporazumom, zbog principijelnog stava Srba u BiH, koji se oštro protive bilo kakvim linijama podjele između Republike Srpske i Srbije.

On je rekao da je Rusija, kao članica Kontaktne grupe i Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira, posvećena održivom razvoju u BiH.

- Međutim, nikada nećemo, pod bilo kakvom odgovornošću, potpisati uvlačenje zemlje u euroatlantske strukture - istakao je Nebenzja na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a na kojem je usvojena rezolucija o produžetku vojne misije EU Operacija "Altea" u BiH.

Nebenzja je naglasio da se Rusija oštro protivi kursu koji BiH uvlači u NATO i da je to stvar naroda koji žive u toj zemlji, javio je TASS.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.