7.11.2018. 22:02
0
Obama: Ovo je samo početak
Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je danas da su rezultati izbora tek “početak” nakon što je Demokratska stranka ponovno preuzela kontrolu Predstavničkog doma Kongresa.

“Nastavljamo posao”, rekao je Obama i dodao da se promjene do kojih se želi doći ne mogu ostvariti samo jednim izborima, ali je to početak.

Bivši demokratski predsjednik, koji se povukao iz političkog života od kada je napustio Bijelu kuću, ipak je bio vrlo angažovan tokom kampanje za izbore na polovini mandata aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Demokrate su preuzele kontrolu u Predstavničkom domu, dok su republikanci u Senatu.

Obama je pozdravio rekordni odziv birača, izražavajući uvjerenje da će se vratiti vrijednosti kao što su “poštenje, pristojnost, kompromis i jedinstvo Amerikanaca, ujedinjeni zajedničkim uvjerenjima”, naveo je Obama, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.