13.11.2018. 16:10
0
Trump "bocnuo" Francuze: Francuska bi bila pokorena u oba svjetska rata bez pomoći SAD-a
Američki predsjednik Donald Trump tvrdi da bi Francuska bila pokorena u oba svjetska rata bez pomoći SAD-a.

Trump je u tweetu reagovao na sugestiju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se Evropa treba štititi od SAD-a, Kine i Rusije. Francuski čelnik smatra da Evropa treba izgraditi vlastite vojne kapacitete jer njena odbrana više ne bi trebala ovisiti o SAD-a.

- Macron sugerira da Evropa treba izgraditi vlastitu vojsku kako bi štitila kontinent od SAD-a, Kine i Rusije. Njemačka je, međutim, bila ta protiv koje se borila u prvom i u drugom svjetskom ratu. Kako je to funkcioniralo za Francusku? Francuzi su u Parizu morali učiti njemački jezik prije nego što su došli Amerikanci. Plaćajte za NATO ili ne! - napisao je Trump u tweetu.

Predsjednik SAD-a često se žali da članice NATO-a ne plaćaju svoj udio u vojnim troškovima alijanse, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.