18.11.2018. 15:25
0
Turci tvrde da je raskomadano tijelo novinara Jamala Khashoggija izneseno iz Turske u prtljagu
Ubice saudijskog novinara Jamala Khashoggija možda su njegovo raskomadano tijelo iznijeli iz Turske u prtljagu, rekao je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

"Jedna od mogućnosti je da su Tursku napustili tri do četiri sata nakon počinjenog ubistva. Možda su Khashoggijevo raskomadano tijelo iznijeli u prtljagu i nisu se suočili sa problemima jer imaju diplomatski imunitet", rekao je Akar na panelu u okviru međunarodne konferencije u Halifaxu u Kanadi. 

Jamal Khashoggi je ubijen u saudijskom Konzulatu u Istanbulu 2. oktobra što je izazvalo međunarodne kritike i osude. 

Rijad je ponudio razna kontradiktorna objašnjenja o nestanku Khashoggija, ali su na kraju priznali da je ubijen nakon što su propali "pregovori" sa njim da se vrati u Saudijsku Arabiju.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.