21.11.2018. 15:23
0
Strava u Indiji: Mladić priznao da je silovao i ubio najmanje devet djevojčica u dobi od tri do sedam godina
Nezaposleni dvadesetogodišnji Indijac priznao je policiji da je silovao i ubio najmanje devet djevojčica u dobi od tri do sedam godina u New Delhiju i još tri grada tokom protekle dvije godine, saopštila je danas policija.

On je priznao nakon hapšenja 19. novembra da je silovao i ubio trogodišnju djevojčicu 11. novembra u siromašnom kvartu u mjestu Gurugram, nedaleko od Delhija. 

"Prvo bi žrtvama polomio noge, onda bi ih silovao", rekao je Subash Boken, pomoćnik inspektora u policiji Gurugrama, dodajući da bi silovatelj nakon toga ubijao djevojčice. 

Policija je povezala tri slučaja ubijene djece sa njegovom izjavom i u toku je istraga u vezi sa drugim slučajevima. 

Četiri slučaja su u New Delhiju, tri u Gurugramu, i po jedan u mjestima Jansi i Gvalior. 

Dvadesetogodišnjak nije zvanično optužen. 

Muškarac, koji je nezaposlen, rekao je da su mu meta bile djevojčice koje su radile za lokalne kuhinje za siromašne. 

On bi izdvajao one koje su otišle po hranu, mamio ih nudeći slatkiše ili novac i otimao ih. 

Indijske novine često objavljuju vijesti o brutalnim silovanjima u kojima su u velikom broju slučajeva žrtve djeca, uprkos usvajanju oštrijih zakona ove godine, prema kojima slijedi smrtna kazna za silovanje djece mlađe od 12 godina.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.