28.11.2018. 14:34
0
Britanija u šoku: Arshid Hussain, koji je silovao djecu, može viđati dijete koje je napravio jednoj djevojci koju je silovao
Arshid Hussain, monstrum koji je 2016. godine osuđen na 35 godina zatvora zbog silovanja djece, dobio je obavještenje britanskih vlasti da može tražiti svoja roditeljska prava. Kako zakon nalaže, on može redovno viđati dijete koje je napravio jednoj djevojci koju je silovao, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Iako Hussein nije tražio da viđa dijete, sada tinejdžera, njegova majka je vidno uznemirena što je ovako nešto uopće moguće. Sammy Woodhouse bila je jedna od njegovih žrtava. Zatrudnjela je sa 15 godina poslije silovanja.

- Ovo je priča o meni, mom sinu i čovjeku koji me je silovao. Roteramsko vijeće mu je naložilo da se može prijaviti da viđa svoje dijete. Iako je utvrđeno da predstavlja opasnost po mene i drugu djecu, osuđen je na 35 godina zatvora - rekla je ona.  

Ona, zajedno sa poslanicom Louise Haigh, traži promjenu zakona kojim se tako nešto omogućava.

- Ovo je neprihvatljivo. Previše često vidimo kako se krše prava žrtava, a poštuju prava silovatelja - rekla je poslanica.

Iz ministarstva pravde su saopćili da se radi o veoma ozbiljnom pitanju i da će sve raspoložive službe raditi na tome da se utvrdi kako je došlo do propusta u ovom slučaju, prenosi Avaz.

Hussein je osuđen po 23 tačke za zlostavljanje djece, a i članovi njegove porodice su proglašeni za zavjeru i organizirano zlostavljanje djece. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.