2.12.2018. 21:46
0
Trump ima dva uslova za sastanak sa Putinom
Američki predsjednik Donald Trump spreman je za sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali tek nakon što Rusija oslobodi ukrajinske mornare.

Oni su uhapšeni tokom incidenta u Kerčkom moreuzu.

Uskov za sastanak je da Moskva vrati Kijevu zaplijenjene ukrajinske vojne brodove, izjavio je državni sekretar SAD Mike Pompeo.

"Želimo da mornari i brodovi budu vraćeni", poručio je Pompeo u danas objavljenom intervjuu za CNN, a u odgovoru na pitanje o uslovima američke strane za nastavak dijaloga sa Rusijom.

Pompeo je izrazio žaljenje zbog otkazivanja sastanka dva predsjednika, istakavši da su "do toga doveli Rusi, svojim ponašanjem u Kerčkom moreuzu".

"Predsjednik Trump je rekao da želi sastanak i razgovor s predsjednikom Putinom. Mnogo toga je potrebno da bismo zajedno našli put kojim ćemo nastaviti dalje, mnogo je mjesta na kojima su Amerikanci pod rizikom", rekao je Pompeo, zaključivši da se SAD i Rusija nalaze u situaciji u kojoj dijalog ne može biti održan.

Prošle nedjelje je u Kerčkom moreuzu došlo do incidenta u kojem je ruska pogranična straža zaplijenila tri broda ukrajinske mornarice i uhapsila njihovu posadu, pod optužbama da su povrijedili ruske granice, prenose Nezavisne.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.