8.12.2018. 20:28
0
Trump: Protest u Francuskoj potvrda da sporazum o klimi ne funkcioniše
Američki predsjednik Donald Trump je ocijenio da protest pokreta “Žuti prsluci” u Francuskoj dokazuje da ne funkcioniše međurodni Pariski sporazum o klimi.

“Pariski sporazum ne funkcioniše ni tako dobro za Pariz. Protesti i neredi su svuda u Francuskoj”, naveo je Trump na Twitteru.

Američki predsjednik je već ironično komentarisao ustupke francuske vlade prema demonstratima, koji su počeli proteste zbog ekoloških mjera povećanja poreza na gorivo, ali se to kasnije pretvorilo u opšte nezadovoljstvo državnom politikom. 

Trump je tada rekao da je osuđen na neuspjeh međunarodni sporazum o klimatskim promjenima koji je krajem 2015. godine usvojen u Parizu, prenosi CDM.

Pokret “Žuti prsluci” protestovao je najprije zbog najavljenog povećanja poreza na goriva od kojeg je vlada privremeno odustala, a kasnije se protest pretvorio u opšte nezadovoljstvo politikom predsjednika Emmanuela Macrona.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.