9.12.2018. 12:57
0
U Francuskoj privedeno 1.220 ljudi, Luvr i Ajfelov toranj danas otvoreni
Francusko ministarstvo unutarnjih poslova danas je saopćilo da je ukupno 1.220 ljudi privedeno širom zemlje tokom jučerašnjih protesta "žutih prsluka".

Policija je pretresala demonstrante na željezničkim stanicama širom Francuske i konfiskovala sve što je makar malo izgledalo da bi moglo biti upotrijebljeno kao oružje, prenosi AP.

Muzej Luvr i Ajfelov toranj danas su ponovo otvoreni nakon jučerašnjih masovnih protesta u Parizu.

U prodavnicama u francuskoj prijestonici, koje su jučer bile zatvorene uprkos vrhuncu praznične šoping sezone, procjenjuju štetu i čiste polomljeno staklo.

U Parizu je tokom noći padala jaka kiša i puhao je olujni vjetar, što je otežalo raščišćavanje posljedica protesta.

U jučerašnjim protestima u Parizu je u sukobu demonstranata i policije povrijeđena 71 osoba, a pričinjena je i prilična materijalna šteta.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.