11.12.2018. 9:32
0
May u Berlinu na sastanku sa Merkel: Tema sastanka će biti Brexit
Britanska premijerka Theresa May sastat će se u utorak u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a središnja tema razgovora biti će zabrinutost britanskih zastupnika oko njena sporazuma s Evropskom unijom o izlasku Britanije iz članstva, objavio je u ponedjeljak navečer ured britanske premijerke.

May će se sastati s drugim evropskim čelnicima kako bi dobila dodatna jamstva oko Brexita i time ublažila zabrinutost u britanskom parlamentu zbog sporazuma kojeg je postigla s Evropskom unijom, nakon što je iznenada odustala od stavljanja tog sporazuma na glasanje u parlamentu. 

Britanska premijerka Theresa May iznenadno je odlučila u ponedjeljak da odgodi parlamentarno glasanje o njenom sporazumu o Brexitu, ostavljajući britanski plan napuštanja EU u zraku, uoči glasanja i nakon ponovljenih upozorenja poslanika da je suočena s rasulom. 

Iako nije bilo zvanične objave, odluka da se odgodi glasanje zakazano za utorak već je javljena u široj javnosti i nije demantovana. Dva izvora izjavila su političkoj urednici BBC-ja Lauri Kuenssberg da je glasanje odgođeno. Novinar Financial Timesa blizak vladi potvrdio je odgodu. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.