14.12.2018. 15:43
0
Izraelska vojska izvela raciju u sjedištu Palestinskog olimpijskog komiteta
Izraelske okupacione snage u četvrtak navečer izvele su raciju u sjedištu Palestinskog olimpijskog komiteta (POK) u gradu Al-Bireh na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćili su palestinski sigurnosni izvori.

Izraelski vojnici pretražili su sjedište u pokušaju da dođu do snimaka sa sigurnosnih kamera. Vojnici su nagurali službenike komiteta u jednu prostoriju i fizički su napali neke od njih, navodi komitet u saopćenju.

Zvaničnici komiteta saopćili su da su, ipak, odbili predati snimke izraelskoj vojsci, po naređenju čelnika POK-a Jibrila Rajouba.

Izraelska vojska ranije je izvela potpunu blokadu Ramallaha i Al-Bireha nakon pucnjave sjeveroistočno od dva grada u kojoj su najmanje tri izraelska vojnika poginula.

Vojska je zatvorila sve kontrolne punktove na cestama koje vode do Ramallaha i Al-Bireha sa svih strana, a vojni džipovi  ušli su u sjeverne dijelove Al-Bireha, očigledno u potrazi za napadačima, koji su izgleda pobjegli, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.