16.12.2018. 17:32
0
Trump Erdoganu: Razmatramo pitanje izručenja Gulena
Predsjednik SAD Donald Trump rekao je Recepu Tayyipu Erdoganu da se razmatra pitanje izručenja opozicionog islamskog propovjednika Fetullaha Gulena.

Tramp je to rekao turskom predsjedniku na sastanku u okviru G20 u Buenos Ajresu, izjavio je ministar vajnskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu.

“Prošli put kada smo se sreli u Buenos Airesu, predsjednik Trump je rekao Erdoganu da oni rade na tome, ali moramo da vidimo konkretne korake“, rekao je Cavusoglu na konferenciji u Dohi.

Turske vlasti optužuju Gulenovu organizaciju FETO za umiješanost u pokušaj državnog prevrata u julu 2016.

Sam Gulen, koji se nalazi u SAD, osudio je prevrat i demantovao optužbe. Turska od Sjedinjenih Američkih Država traži njegovo izručenje, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.