19.12.2018. 14:00
0
U Istanbulu uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za veze s ISIL-om
Turske snage sigurnosti uhapsile su 17 osumnjičenih u Istanbulu zbog navodnih veza s terorističkom grupom ISIL, saopćio je policijski izvor u srijedu.

Kontraterorističke jedinice izvele su istovremene racije na 19 adresa u 11 kvartova širom grada kako bi priveli osumnjičene strane državljane  koji su navodno planirali terorističke napade, kazao je izvor, koji je tražio da ne bude imenovan zbog ograničenja prilikom obraćanja medijima.

Policija je također zaplijenila ilegalne dokumente, knjige i digitalne materijale tokom racija.

Snage sigurnosti angažirane su u dugotrajnoj kampanji protiv terorista ISIL-a u Turskoj.

Više od 300 ljudi izgubilo je živote u napadima  za koje je odgovornost preuzeo ISIL u Turskoj, gdje teroristička grupa atakuje na civile u samoubilačkim bombaškim, raketnim i napadima vatrenim oružjem, prenosi Anadolu Agency.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.