1.1.2019. 17:00
0
Kim za sastanak sa Trumpom u bilo koje vrijeme
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un potvrdio je da njegova odlučnost za potpunu denuklearizaciju ostaje nepromijenjena, ali "možda neće imati druge opcije nego tražiti novi put ako Sjedinjene Američke Države nastave zahtijevati jednostranu akciju Sjeverne Koreje".

U novogodišnjem obraćanju, Kim je rekao da bi se brži napredak u denuklearizaciji postigao ako bi Sjedinjene Američke Države poduzele odgovarajuće mjere, prenosi Reuters.

Dodao je i da je spreman sastati se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u bilo koje vrijeme.

Kim je također pozvao Južnu Koreju da prekine zajedničke vojne vježbe s "vanjskim snagama" koje uključuju strateška sredstva, dok bi se multilateralni pregovori trebali voditi kako bi se izgradio stalni mirovni režim na Korejskom poluotoku, prenosi Al Jazeera Balkans.

Kim i Trump susreli su se 12. lipnja u Singapuru i tom prilikom dogovorili denuklearizaciju Korejskog poluotoka.

Međutim, pregovori Washingtona i Pjongjanga su već mjesecima u zastoju oko denuklearizcije.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.