11.1.2019. 17:22
0
Disciplinske mjere japanske vlade protiv JAL-a zbog pijane stjuardese
Japanska državna aviokompanija (JAL) suočila se s novim disciplinskim mjerama japanske vlade radi poboljšanja svog rada, dan nakon posljednjeg skandala s kabinskim osobljem, javili su lokalni mediji.

Interna istraga pokazala je da je na letu od Tokija do Honolulua 17. decembra prošle godine 46-godišnja stjuardesa imala zadah na alkohol i nije prošla na dva testiranja nakon što su kolege prijavile incident, saopćio je JAL.

Ona je također priznala da je konzumirala alkohol na letu u novembru 2017. godine, saopćila je aviokompanija.

Današnja akcija dodatni je pritisak na JAL da ojača sigurnosne mjere nakon što je Ministarstvo infrastrukture, saobraćaja i turizma izdalo slično naređenje JAL-u u decembru.

Aviokompaniju su iskompromitirali i drugi incidenti s opijanjem među njenim osobljem. Kopilot JAL-a, koji je prekoračio britanski limit konzumacije alkohola za desetak puta uoči leta u oktobru, uhapšen je u Londonu i osuđen je na 10 mjeseci zatvora, prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

JALJapan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.