20.1.2019. 16:32
0
Trump: Ponuda je odbijena prije nego sam i ustao da govorim
Predsjednik SAD Donald Trump ponovno se oglasio na svom Twitter profilu, gdje je napisao da je njegova ponuda u vezi s pregovorim i prekidom blokade vlade odbijena prije nego je i ustao da govori.

Uputio je poruku Nancy Pelosi, američkoj demokratskoj političarki koja trenutno vrši dužnost predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa.

-  Nancy Pelosi i neki od demokrata odbili su moju ponudu jučer prije nego što sam čak i ustao da govorim. Oni ne vide zločin i drogu, oni vide samo 2020., što neće dobiti. Najbolja ekonomija! Oni bi trebali učiniti pravu stvar za zemlju i omogućiti ljudima da se vrate na posao - napisao je Trump. 

U narednom tvitu Donald Trump je nastavio:

- Ne. Amnestija nije dio moje ponude. To je trogodišnje proširenje DACA-e. Amnestija će se koristiti samo u mnogo većoj mjeri, bilo o imigraciji ili nečem drugom. Isto tako neće biti velikog pritiska da se ukloni 11 miliona i više ljudi koji su ovdje ilegalno - ali budite oprezni, Nancy!

Bitno je podsjetiti da program DACA štiti oko 800.000 osoba, koje su u SAD ušle nelegalno kao djeca ili su ušle sa članovima svoje porodice, kojima je istekla viza, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.