22.1.2019. 12:40
0
U Sredozemnom moru spašena 144 migranata i prebačena u Libiju
Više od 140 izbjeglica i migranata koje je spasio na moru brod "Lady Sham" uplovilo je u libijsku luku Misrata i prebačeni su u prihvatni centar, saopćila je UN-ova agencija u utorak.

- U trenutnom libijskom kontekstu, gdje preovlađuju nasilje i sveprisutna kršenja ljudskih prava, nijedan sapašeni migrant i izbjeglica ne bi trebao biti vraćen tamo - izjavio je na brifingu za novinare u Ženevi portparol UN-ove izbjegličke agencije UNHCR, Charlie Yaxley.

UNHCR osuđuje "politiziranje spašavanja na moru"  od strane evropskih država koje ograničavaju humanitarnim grupama da obavljaju svoje misije. Više od 200 ljudi već se udavilo u januaru a 4.507 se domoglo Evrope morskim putem uprkos "žestokoj hladnoći i velikoj opasnosti", kazao je Yaxley, prenosi Reuters.

(Fena/Alen Avdić)


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.