22.1.2019. 18:49
0
Meksiko: Broj poginulih u eksploziji naftovoda porastao na 93
Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 93.

Meksički ministar zdravstva Jorge Alcocer potvrdio je da su u eksploziji ilegalnog naftovoda, koja se dogodila u petak u malom gradu Tlahuelilpan, stotinjak kilometara sjeverno od Mexico Cityja, dok su ljudi krali gorivo, poginule 93, a povrijeđeno 46 osoba. 

Istakao je da su dvije teško povrijeđene osobe prebačene u bolnicu u Galvestonu, u saveznoj američkoj državi Teksas.

Tragedija se dogodila svega tri sedmice nakon što je novi meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador pokrenuo ofanzivu protiv bandi pljačkaša koji su bušili naftovode i pravili ilegalne priključke kako bi izvlačili gorivo. U prvih deset mjeseci zabilježen je 12.581 ilegalni priključak, što je u prosjeku 42 dnevno.

Krađa goriva godišnje Meksiko košta oko tri milijarde dolara, a vlasti su zatvorile neke naftovode. To je dovelo do težeg snabdijevanja gorivom pa pred benzinskim pumpama čekaju dugi redovi vozila.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.