5.2.2019. 21:34
0
U Rusiji evakuirano 50.000 osoba zbog lažnih prijetnji bombom
Više od 50.000 osoba evakuirano je iz javnih ustanova, trgovačkih centara i škola u Moskvi i regiji nakon lažnih prijetnji o postavljenim bombama, izvijestile su ruske agencije.

Akcijom je bilo obuhvaćeno više od 200 objekata, među kojima škole, trgovački i poslovni centri, bolnice i upravne zgrade.

Tokom pretrage nije pronađen niti jedan sumnjivi predmet. Lažne prijetnje poslane su elektronskim putem iz inozemstva, uglavnom iz Ukrajine, navele su vlasti. 

Krajem 2017. Rusiju je već zahvatio masovni val lažnih uzbuna na bombaške napade, što je izazvalo haos i evakuacije više od dva miliona osoba. Tada nije bila pronađena niti jedna bomba, prenosi Avaz.



(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.