14.2.2019. 8:43
0
Broj poginulih u samoubilačkom napadu na iranske vojnike porastao na 27
Broj poginulih u samoubilačkom napadu na autobus koji je prevozio osoblje Iranske revolucionarne garde (IRG) u pokrajini Sistan i Beludžistan u Iranu porastao je na 27.

Prema navodima iranske novinske agencije IRNA, u napadu je poginulo 27 vojnika, a ranjeno 13.

Samoubilački napad na autobus koji je prevozio osoblje Iranske revolucionarne garde (IRG) izveden je na putnom pravcu Zahidan-Hesh.

Iranska revolucionarna garda je saopćila da je napad izveden automobilom bombom, dodajući da je autobus prevozio graničare koji djeluju u okviru Iranske revolucionarne garde.

Pojedini izvori navode da je napad izveden uz podršku "izraelskih i imperijalističkih snaga".

Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Bahram Qasemi za teroristički napad na Iransku revolucionarnu gardu optužio je regionalne zemlje.

"Djeca iranskog naroda sigurno će se osvetiti za ovaj napad", rekao je Qasemi.

Odgovornost za napad je preuzela organizacija Jaish al-Adl (Vojska pravde) koja tvrdi da podržava prava sunita u šiitskom Iranu.


(Fena/Admir Oručević)

IranNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.