27.2.2019. 21:00
0
Završen prvi dan samita Donalda Trumpa i Kim Jong Una
Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vrhovni vođa Kim Jong Un u srijedu navečer su okončali niz sastanaka na samitu u Vijetnamu koji su trajali tek nešto više od dva sata.

Trump je napustio hotel Sofitel Legend Metropole u Hanoju nakon zaključenja 90-minutne radne večere s Kimom i njegovim vodećim savjetnicima. Dvojica čelnika ranije su se srdačno pozdravili i rukovali pred novinarima, nakon čega su održali kratke razgovore.

Bijela kuća nije pružila više informacija o sadržaju razgovora dvojice čelnika tokom radne večere, na kojoj je bio zabranjen pristup novinarima.

Planirano je da Trump i Kim, kao i njihovi savjetnici, održe nove razgovore u četvrtak prije nego što se Trump vrati u SAD.

To je drugi samit Trumpa i Kima, nakon prvog održanog u Singapuru u junu prošle godine. Trump želi od Kima da pristane na demontiranje svojih nuklearnih postrojenja. Kim traži ublažavanje razornih američkih sankcija koji guše ekonomiju njegove zemlje, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.