28.2.2019. 12:22
0
Trump napustio Hanoj bez postignutog sporazuma s Kimom
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je napustio Vijetnam nakon što nije postigao sporazum na svom drugom samitu sa sjevernokorejskim vrhovnim vođom Kim Jong Unom posvećenom denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Američki čelnik izjavio je da je "napustio" pregovore s Kimom nakon što je postalo jasno da je još prisutan jaz između dvije strane oko okončanja sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Trump je kazao da je Sjever tražio potpuno uklanjanje međunarodnih sankcija koje je inicirao Washington u zamjenu za gašenje sjevernokorejskog nuklearnog postrojenja Yongbyon, ali da Sjedinjene Države nisu pristale na to.

Trump je uzletio predsjedničkim avionom Air Foece One više od dva sata ranije od planiranog roka. Predviđeno je da avion s američkim predsjednikom sleti u  Anchorage na Aljasci radi punjenja gorivom, prije povrataka u vojnu bazu Andrews u blizini Washingtona u četvrtak navečer, prenosi Associated  Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.