6.3.2019. 9:40
0
Paketi s eksplozivom pronađeni na londonskim aerodromima i u podzemnoj stanici
Na londonskim aerodromima Heathrow i London City i na stanici podzemne željeznice Waterloo pronađena su tri "eksplozivna paketa", prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navodi BBC, britanska protivteroristička policija izašla je na teren i pregledala tri paketa s eksplozivom.

Prema prvim informacijama, radi se o improviziranim eksplozivnim napravama koje su u malim paketima poslane u zgrade na aerodromima Heathrow, London City i u stanicu Waterloo.

Eksplozivne naprave su poslane u kovertama formata A4, a prema najnovijim informacijama koje prenosi "Independent", istražuje se takozvana "irska veza".

Na kovertama su bile irske markice, a britanska policija je zvanično zatražila pomoć u istrazi i od irske policije.

Policija je ubrzo saopćila da su sve eksplozivne naprave pregledane, dodajući da se jedna naprava pri otvaranju zapalila, ali niko pritom nije povrijeđen.

Policija je navela i kako se čini da postoji veza između tri naprave. Osim toga, britanska policija je upozorila londonsku službu podzemne željeznice da bude na oprezu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.