15.3.2019. 19:08
0
Australski senator o pokolju na Novom Zelandu: Za sve su krivi muslimani
Masakr na Novom Zelandu tema je dana u svijetu.

Podsjetimo, 28-godišnji Australac Brenton Tarrant upao je u dvije džamije i automatskim oružjem ubio najmanje 49 ljudi.

Širom svijeta stižu poruke ssaučešća za žrtve na Novom Zelandu, no senator australske savezne države Kvislend Fraser Anning za pokolj je optužio - muslimane. 

Anning je osudio pokolj, no nakon toga je izjavio da napad ističe strah od muslimana koji raste u Australiji i na Novom Zelandu.

- Pravi razlog za krvoproliće na ulicama Novog Zelanda danas je imigracijski program koji je muslimanskim fanaticima dopustio da se dosele na Novi Zeland. Neka nam bude jasno, dok su muslimani možda bili žrtve danas, obično su oni počinioci. Širom svijeta muslimani ubijaju ljude u ime svoje vjere - naveo je Anning u svom saopćenju. 

Usporedio je islam sa fašizmom i smatra da, iako "sljedbenici te divljačke religije nisu ubice u ovom slučaju, to ih ne čini bezgrešnima". 

Na kraju svog saopćenja Anning je citirao Bibliju.

- Ko se lati mača, od mača će poginuti - zaključio je Anning , dodavši kako muslimani ne mogu biti iznenađeni ako im neko odluči vratiti istom mjerom, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.