17.3.2019. 14:48
0
Sin pozvao majku i rekao da neko puca u džamiji: Uslijedio je vrisak, 22 minute neizvjesnosti i najgore vijesti
Salva Mustafa je svog supruga i dva sina u petak ispratila na džumu u na Novom Zelandu. Nije ni slutila da će taj petak biti najtužniji dan u njenom životu i da će joj suprug i stariji sin biti ubijeni u džamiji.
Kada je pucnjava započela, njen stariji sin Hamza (16) nazvao je svoju majku.

- Mama, neko je ušao u džamiju i puca po nama - rekao je Hamza majci dok je iz džamije pokušao da izvuče mlađeg brata Zaida koji je već ranjen u nogu.

Njihov razgovor je potrajao svega nekoliko sekundi, a onda je Salva čula pucnjeve i vrisak svoga sina. U tim trenucima on je ubijen, a njegov brat ranjen još jednim metkom, ali je na sreću preživio. Na drugoj strani džamije u lokvi krvi ležao je njihov 44-godišnji otac Kaled, prenosi avaz.

- Ostala sam na liniji još 22 minute. Tada je neko pokupio mobilni i rekao mi: "Žao mi je, mislim da vam je sin mrtav... - ispričala je nesretna Salva.

Njen mlađi sin Zaid je hospittaliziran. On je ranjen s dva metka, ali je uspio preživjeti i pobjeći iz džamije, piše "Daily mail".

U petak je terorista Brenton Tarrant ubio 50 ljudi u krvavom pohodu na dvije džamije u Kristčurču na Novom Zelandu.


(Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.