17.3.2019. 22:50
0
Alžirski premijer Bedoui započeo razgovore o formiranju nove vlade
Novoimenovani alžirski premijer započeo je u nedjelju razgovore o formiranju nove vlade, u potezu koji ima za cilj da udovolji demonstrantima koji zahtijevaju ostavku predsjednika Abdel Aziza Bouteflike i njegovog najužeg kruga.

Nova vlada uključivat će eksperte bez političkih naklonosti i "odražavat će demografiju alžirskog društva", navela je novinska agencija APS riječi jednog zvaničnog izvora.

Malo je vjerovatno da će premijer  Noureddine Bedoui ublažiti snagu uličnih protesta pokretanjem razgovora o novoj vladi.

Alžirci koji demonstriraju duže od tri sedmice odbacili su manevre Bouteflike, koji je povukao odluku da se natječe za novi mandat nakon 20 godina provedenih na vlasti.

On nije odustao od napuštanja predsjedničkog položaja i izjavio je da će ostati na vlasti do usvajanja novog ustava, praktično produžujući postojeći mandat.

Demonstranti jasno poručuju da žele novu generaciju čelnika, i najvjerovatnije će smatrati formiranje nove vlade pokušajem kamuflaže.

U petak je na stotine hiljada demonstranata izvelo najveće prioritete od izbijanja nemira u Alžiru. Neki od njih su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne Bedouiju", prenosi Reutrers.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.