25.3.2019. 18:09
0
Rusija spremna da poboljša veze sa SAD-om nakon Muellerovog izvještaja
Kremlj je u ponedjeljak pozdravio rezultat skoro dvogodišnje američke istrage koja je zaključila da nije bilo dosluha između ruske države i Donalda Trumpa tokom njegove predizborne kampnje za američkog predsjednika u 2016. godini.

- Navodi  izneseni protiv Rusije o mješanju u izborni proces potpuno su bezvrijedni - izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Teško je naći crnu mačku u mračnoj sobi, pogotovo ako je nema - navodi državna novinska agencija Tass izjavu Peskova.

Istraga se protegla na veći dio Tumpovog predsjedničkog mandata. Ona uključuje intervjue s oko 500 svjedoka, 2.8000 subpoena i 13 zahtijeva za dokazima upućenih stranim vladama.

Istraga posebnog posrednika američkog ministarstva pravde Roberta Muellera nije ustanovila da su članovi Trumpovog predizbornog tima bili u dosluhu niti da su sarađivali s ruskom vladom u njenim navodnim aktivnostima uplitanja u izborni proces, saopćio je američki državni tužilac William Barr.

Peskov je također izjavio da je Moskva spremna da poboljša veze sa Sjedinjenim Državama nakon objave rezultata Muellerove istrage, ali da je na Washingtonu da učini prvi potez, prenosi dpa.  


(FENA/Amila Alijagić)

RusijaSAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.