25.3.2019. 18:24
1
Pence: Muellerov izvještaj je "potpuno opravdao" Trumpa
Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u ponedjeljak da je izvještaj posebnog izvjestitelja američkog ministarstva pravde Roberta Muellera "potpuno opravdao" predsjednika Donalda Trumpa.

Pence je kazao da je uprkos dvogodišnjoj istrazi o dosluhu Trumpovog predizbornog tima s ruskom državom tokom navodnog uplitanja Moskve u američke izbore  i kako ih je nazvao, "nesmotrenih optužbi brojnih Demokrata i pripadnika medija", posebni izvjestitelj potvrdio da "nije bilo nikakvog dosluha između Trumpove predizborne kampanje i Rusije tokom izbora u 2016. godini". 

Pence također tvrdi da je državni tužilac William Barr "potvrdio da nije bilo nikakve opstrukcije pravde". Barr je, međutim, izjavio da Mueller nije postigao nikakav zaključak da je bilo opstrukcije pravde.

Pence je govorio na redovnoj godišnjoj konvenciji Američko-izraelske komisije za javne poslove, prenosi Associated Press.



(FENA/Amila Alijagić)

Mike Pence
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.