25.3.2019. 19:48
0
Izraelska vojska započela s napadima na Hamasove mete u pojasu Gaze
Izraelska vojska saopćila je u ponedjeljak da je započela napade na Hamasove mete u pojasu Gaze, satima nakon što je palestinska raketa pogodila kuću u blizini Tel Aviva.

Reutersovi svjedoci čuli su eksplozije u Gazi.

Vojska navodi u saopćenju da je "počela napadati mete teroritičkog Hamasa širom pojasa Gaze".

Jedna pozicija koja je pogođena je Hamasov mornarički položaj zapadno od grada Gaze, a druga je veliki Hamasov logor za obuku na sjeveru pojasa Gaze, javili su palestinki sigurnosni zvaničnici i Hamasova medijska glasila.

Najvjerovatnije su oba napadnuta položaja ranije evakuirana jer je Hamas satima unaprijed objavio upozporenje da će uslijediti izraelski napadi.

Svjedoci su saopćili da su tri projektila pogodila metu na sjeveru palestinske enklve.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je snažan odgovor na raketni napad tokom jutra u kome je ranjeno sedam Izraelaca.


(FENA/Amila Alijagić)

GazaIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.