30.3.2019. 22:50
0
Najmanje tri Palestinca ubijena, više od 300 povrijeđenih
Najmanje troje Palestinaca je ubijeno, a 316 povrijeđeno, u subotu tokom cjelodnevnih sukoba sa izraelskim vojnicima u istočnom dijelu pojasa Gaze, u blizini granice s Izraelom, saopćili su medicinski izvori, javlja Xinhua.

Ashraf al-Qedra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi, izjavio je da je 17-godišnji Tamer Abu Al-Kheir ubijen iz vatrenog oružja istočno od grada Kan Younisa, u blizini granice sa Izraelom.

- Troje je poginulo, a 316 je povređeno, uključujući 64 ranjena bojevom municijom, 16 gumenim mecima, a ostatali suzavcem", rekao je al-Qedra, dodajući da su među ozlijeđenima devet bolničara i četiri novinara.

Žestoki sukobi obilježili su prvu godišnjicu skupova, poznatijih kao "Veliki Marš povratka", i također 43. godišnjicu palestinskog "Dana zemlje".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.