17.4.2019. 18:04
0
Ekrem Imamoglu izabran za novog gradonačelnika Istanbula
Turska opoziciona Republikanska stranka (CHP) saopćila je u srijedu da je njen kandidat za gradonačelnika Istanbula, Ekrem Imamoglu, proglašen pobjednikom izbora koji su održani prije više od dvije sedmice.

CHP je saopćila da je Imamoglu primio certifikat od Vrhovnog izbornog vijeća (YSK) da može preuzeti dužnost. YSK nije to komentirao.

Turska vladajuća Stranka pravde i razvoja (AKP) osporila je rezultate izbora održanih 31. marta i zahtijeva nove izbore. Ostalo je nejasno kada će YSK objaviti svoju odluku o tom apelu.

Preliminarni rezultati izborne utrke za gradonačelnika pokazuju da je Imamoglu pobjedio neznatnom većinom nad bliskim saradnikom predsjednika Recepa Tayyip Erdogana i bivšim premijerom Binali Yildirimom, prenosi dpa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.