17.4.2019. 18:08
0
Preminuo bivši predsjednik Perua, Alan Garcia, koji je sebi pucao u vrat kada je policija došla da ga uhapsi
Bivši predsjednik Perua Alan Garcia izvršio je samoubistvo pucnjem iz vatrenog oružja kada je policija došla da ga uhapsi, prenose agencije.

Garcia (69) je preminuo u bolnici u Limi nakon što su ljekari bezuspješno pokušali da ga spasu.

Institucije vlasti koje su izdale nalog za hapšenje sumnjiče ga za uzimanje mita od brazilske građevinske kompanije Odebrecht.

Dan prije pokušaja hapšenja, obratio se putem Twittera navodeći da je žrtva političkog progona, te da protiv njega ne postoje dokazi.

Alan Garcia je bio na čelu Perua od 1985. do 1990. i ponovo od 2006. do 2011.

Istragom je ustanovljeno da je uzimao mito od Odebrechta u toku svog drugog predsjedničkog mandata, a u vezi sa gradnjom metroa u glavnom gradu Limi.

Kompanija Odebrecht priznala je da je od 2004. godine u Peruu potrošila gotovo 30 miliona dolara u svrhu podmićivanja.

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.