18.4.2019. 17:29
0
Sjeverna Koreja više ne želi da pregovara s Pompeom
Sjeverna Koreja više ne želi da američki državni sekretar Majk Pompeo bude uključen u nuklearne pregovore.

Umjesto Pompea, Pjongjang želi da vidi nekoga ko je "pažljiviji i zreliji u komunikaciji", prenijeli su državni mediji te zemlje.

Agencija KCNA objavila je, citirajući izjavu Kvon Džong Guna, višeg zvaničnika u sjevernokorejskom ministarstvu spoljnih poslova, da "niko ne može da predvidi" situaciju na Korejskom poluostrvu, ukoliko SAD ne odustanu od ključnog razloga zbog koga je Pjongjang prisiljen da pravi nuklearni program, prenosi "Reuters".

"Bojim se da će atmosfera biti loša i da će razgovori ponovo da zastanu ako Pompeo nastavi da učestvuje u raspravama", rekao je Kvon.

Posljednji samit SAD i Sjeverne Koreje održan je 27. i 28. februara u Vijetnamu.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.