22.4.2019. 9:45
0
Potvrđeno: 290 mrtvih, preko 500 ranjenih u seriji napada
Najmanje 290 osoba je poginulo, a više od 500 ih je ozlijeđeno u više napada na crkve i hotele na Šri Lanki, potvrdio je portparol policije a prenosi Washington post

Zabilježeno je ukupno osam eksplozija, a većina ih se dogodila gotovo u isto vrijeme. Mete su bile tri crkve i tri hotela, svi smješteni na području glavnog grada Colomba.

Crkve su bile pune jer su se u vrijeme napada u njima održavale mise povodom Uskrsa.

Kako su točno izvedeni napadi nije još u potpunosti poznato, no zna se da su barem dio njih izveli bombaši samoubice. Policija je odmah blokirala ulice glavnog grada, uveden je policijski sat, a blokirane su i društvene mreže te je onemogućena većina internetske komunikacije. No ni nakon cijelog dana nije jasno ko stoji iza napada, prenosi portal Buka. 

Dvije naknadne eksplozije, sedma i osma, dogodile su se satima kasnije, kad je policija hvatala osumnjičenike za ove napade. Jedna se dogodila kod zoološkog vrta na jugu grada, a osma u predjelu Colomba koji se zove Dematagoda. Barem jednu od te dvije eksplozije, kako pišu tamošnji mediji, izveo je bombaš samoubica i u njoj su poginula tri policajca.

 

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.