22.4.2019. 12:40
0
Vlada Šri Lanke objavila ko stoji iza jučerašnjeg masakra, tri puta dobijali upozorenja, a posljednje uslijedilo deset minuta prije napada
Za napade na crkve i hotele na Uskrs odgovorna je ekstremistička grupa NTJ (National Thowheed Jamath), saopćila je vlada Šri Lanke.

Napad je izveden uz pomoć internacionalne mreže, navodi se u saopćenju. 
 
Vlada je potvrdila da je tokom posljednjih nekoliko sedmica tri puta stiglo upozorenje na mogućnost napada. 

Jedno od posljednjih došlo je samo deset minuta prije nego što su bombe eksplodirale. Vlada je priznala da je napravila propuste, prenosi Avaz. 

Podsjećamo, sedam bombaša samoubica je ubilo najmanje 290 ljudi u koordiniranim napadima na crkve i hotele sa pet zvjezdica na Uskrs.

Do sada nijedna militantna grupa nije bila preuzela odgovornost za napade, ali policija Šri Lanke kaže da su bili upozoreni na jednu nepoznatu islamističku grupu nekoliko dana prije napada.




(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.