30.4.2019. 18:31
1
Erdogan: Program F-35 "osuđen na propast" bez Turske
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u utorak da će program američkih borbenih aviona F-35 koji isključuje Tursku "biti osuđen na potpunu propast".

Erdogan je dao tu izjavu na sajmu vojne industrije u jeku upozorenja iz Washingtolna da će turska odluka da nabavi ruski raketni sistem S-400 ugroziti tursko učešće u programu proizvodnje i obuke F-35.

To pitanje stvorilo je jaz među NATO saveznicama. Washington tvrdi da bi nabavka S-400 predstavljala prijetnju po program F-35. Turska odbacuje tu tvrdnju i želi stvaranje zajedničke komisije koja bi razmotrila eventualne buduće rizike.

- Turska ne prihvata nikakva nametanja na vojnom polju, niti će ih prihvatati - izjavio je Erdogan.

Kazao je da je Turska poduzela korake ka proizvodnji vlastitog borbenog aviona i da planira stvoriti borbene avione bez ljudske posade, prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.