6.5.2019. 21:54
0
Teroristi napali rusku avio-bazu u Siriji
Militanti su dva puta granatirali rusku avio-bazu Hmejmim u Siriji, nije bilo žrtava, saopštio je novinarima rukovodilac ruskog Centra za mirenje zarac´enih strana u Siriji general-major Viktor Kupčišin.

"Danas je dva puta, ujutru i uveče, granatirana avio-baza Hmejmim iz bacača raketa. Oba puta vatra je vođena iz istočnog pravca, iz rejona Zavija koji se nalazi u Idlibskoj zoni deeskalacije i koji kontroliše grupa Hajat Tahrir el Sham (ranije Nusra front), rekao je Kupčišin.

Po njegovim riječima, ispaljeno je 36 granata koje su bile navođene uz pomoć dronova.

"Napad su odbile dežurne sile PVO. Nije bilo žrtava ni materijalne štete na avio-bazi. Sve tačke odakle su militanti ispalili rakete su otkrivene i uništene avijacijom Vazdušno-kosmičkih snaga i artiljerijom sirijskih vladinih snaga“, dodao je general, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.