10.6.2019. 8:55
0
Ubio suprugu zbog toga što je prihvatila posao u Ambasadi SAD-a u Beogradu, a onda sebi pucao u glavu
FOTO: Lola Gulomova
Američki diplomata Jason Riff ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45), pa pucao sebi u glavu, prenosi Avaz pisanje stranih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Tragedija je uslijedila umjesto razvoda, a okidač je, prenose američki mediji, to što je Riff "bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji mandat u Ambasadi SAD-a u Beogradu".

Vrhovni sud u Washingtonu trebao je u petak okončati razvod Gulomove i Rfifa, ali do toga, nažalost, nije došlo. Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Washingtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Riffa, koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomove. 

Gulomova i Riff bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije "John Hopkins" i vjenčali su se 2000. godine. Imali su dvije kćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave, prenosi Avaz.

Sudski zapisi pokazuju da se Riff naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četverogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na ljeto 2020., te da sa sobom povede kćerke, prenosi "Washington Post". 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.