15.6.2019. 14:40
0
Zemljotres jačine 6,4 stepena pogodio Indoneziju, nema stradalih
Zemljotres jačine 6,4 stepena Richtera pogodio je Maluku, u Indoneziji.

Nacionalni centar za meteorologiju, klimu i geofiziku (BMKG) saopćio je da je epicentar registrovan 216 kilometara jugoistočno od Maluku. Zabilježen je na dubini od 144 kilometra, prenosi agencija Anadolija. 

Prema preliminarnim podacima, nije bilo ljudskih žrtava ni povrijeđenih. Nije izdato ni upozorenje od cunamija.

U septembru prošle godine razorni zemljotres na otoku Sulawesi izazvao je cunami u kojem je život izgubilo najmanje 4.340 ljudi.

Indonezija je smještena u takozvanom Pacifičkom vatrenom prstenu i često je poprište zemljotresa, vulkana, oluja i drugih prirodnih katastrofa.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.