15.6.2019. 15:40
0
U Berlinu deaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata
U centru Berlina tokom prethodne noći je deaktivirana američka bomba od 100 kilograma iz Drugog svjetskog rata, saopštila je njemačka policija.

“Detonator je uspješno uništen. Polako uklanjamo blokade i evakuisani građani će moći da se vrate svojim kućama”, navela je policija.

Lokalne vlasti su morale sinoć da evakuišu oko 3.000 ljudi poslije tehničkh problema u deaktiviranju bombe, ali je to ubrzo riješeno, prenosi CDM. 

Bomba koja je bačena iz aviona ostala je netaknuta kao i detonator, navela je policija.

U Njemačkoj su relativno česta otkrića eksplozivnih naprava iz Drugog svjetskog rata.

Posljednja najveća bomba iz tog perioda pronađena je u septembu 2017. u Frankfurtu. U pitanju je bila britanska bomba teška 1,4 tona. Tada je evakuisano 65.000 stanovnika.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.