17.6.2019. 21:37
0
Pripadnik LGBT populacije kandidat za predsjednika SAD: Ne bih bio prvi u Bijeloj kući
Jedan od kandidata na predstojećim izborima za predsjednika SAD Pete Buttigieg ne samo što bi mogao postati najmlađi predsjednik u historiji te zemlje, već i prvi predsjednik koji je otvoreno priznao da je homoseksualac, a on sam ističe da vjeruje da ne bi bio prvi gay predsjednik.

On je u intervjuu za televizijski HBO kanal, upitan o kritikama da je "premlad, previše liberalan i previše gay" da bi bio prvi čovjek države, odgovorio da će objasniti gdje želi voditii državu, prenosi CBS News.

- Ljudi će birati osobu koja će biti najbolji predsjednik. I imali smo odlične predsjednike koji su bili mladi, imali smo odlične predsjednike koji su bili liberalni. Pretpostavljam da smo, vjerovatno, imali odlične predsjednike koji su bili gay - odgovorio je Buttigieg.

Prema studiji pravnog fakulteta u Kaliforniji iz 2018. godine, u SAD je 4,5 posto LGBT populacije, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.