20.6.2019. 9:44
0
Trump: Sastat ću se s Putinom sljedeće sedmice na samitu G20 u Japanu
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump najavio je da će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom sljedeće sedmice na samitu G20 u Japanu.

On je u intervjuu Fox Newsu rekao kako će održati sastanke s Putinom i kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Američki lider je ranije ove sedmice potvrdio kako će se sastati s Xijem.

- Želim se slagati s Rusijom i mislim da hoćemo. Želim se slagati s Kinom i mislim da hoćemo. Susrest ću se s obojicom sljedeće sedmice u Japanu na G20 - kazao je Trump, javlja agencija Reuters.

Trump je slično najavio i prošle sedmice, no tada je iz Kremlja objavljeno kako nisu dobili zvaničnu potvrdu iz Washingtona.

Američki i ruski predsjednik su se posljednji put "jedan na jedan" sastali u finskoj prijestolnici Helsinkiju u julu 2018. godine, kada su razgovarali dva sata, podsjeća Al Jazeera Balkans.

Na tom sastanku nije bilo vodećih savjetnika, što su Trumpovi protivnici oštro kritizirali.

Nakon sastanka u Finskoj, Trump je bio na udaru žestokih komentara i kritika, uključujući i republikance, da nije tražio Putinovu odgovornost za rusko djelovanje poput, kako su naveli američki obavještajci, miješanja Moskve u predsjedničke izbore 2016. godine u SAD-u.


(Fena/Admir Oručević)

TrumpPutin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.