6.7.2019. 22:15
0
Povrijeđeno 40 palestinskih demonstranata u sukobu s izraelskim snagama
Najmanje 40 Palestinaca povrijeđeno je u sukobima palestinskih demonstranata i izraelskih vojnika u petak na istoku pojasa Gaze, saopćili su palestinski zvaničnici.

Ashraf al-Qedra, portparol ministarstva zdravstva u Gazi, izjavio je danas novinarima da je 40 Palestinaca povrijeđeno, uključujući 22 koji su ranjeni u vatri izraelskih vojnika koji su bili raspoređeni na granici Izraela i pojasa Gaze.

Sukobi su izbili u petak popodne kada se ne na stotine Palestinaca pridružilo redovnim sedmičnim protestima poznatim kao "Veliki marš za povratak" protiv izraelske blokade priobalne palestinske enklave.

Svjedoci s istoka pojasa Gaze izjavili su da su demonstranti mahali palestinskim zastavama, uzvikivali parole protiv Izraela i Sjedinjenih Država i bacali kamenice na vojnike koji su se nalazili duž granice te palestinske teritorije s Izraelom.

Od početka "Velikog marša za povratak" krajem marta prošle godine, izraelska vojska ubila je iz vatrenog oružja 307 Palestinaca i ranila više od 17.000.

Hamas i ostale palestinske grupe, koje su članice organizacionih odobora marševa za povratak, zahtijevaju ukidanje izraelske "pogubne" blokade pojasa Gaze koja je teško naškodila palestinskoj enklavi, navodi agencija Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.