21.7.2019. 17:38
0
Twitter blokirao profile iranskim novinskim agencijama
Twitter je suspendovao nekoliko iranskih novinskih naloga zbog navodnog uznemiravanja pripadnika vjere Bahai.

Klub mladih novinara (YJC), koji vodi državna televizija IRIB, državna agencija IRNA i Mehr bili su među nalozima na farsiju koji su suspendovani u subotu.

Neke agencije, uključujući agenciju Fars i Press TV na engleskom jeziku, ostale su aktivne na sajtu.

Agencije koje su se našle na udaru spekulisale su da su suspenzije povezane s pokrivanjem tenzija u regionu, prenosi BBC.

Konkretno, oni vjeruju da su kažnjeni za izvještavanje o iranskoj zapljeni tankera sa britanskom zastavom u petak u Persijskom zalivu.

Jedan izvor iz Tvitera potvrdio je za nekoliko medija, uključujući i BBC, da su nalozi suspendovani zbog koordiniranog i ciljanog uznemiravanja ljudi povezanih s Bahai, manjinskom verom u Iranu.

Iako postoji više od 300.000 pripadnika Bahai zajednice u Iranu, ta zemlja ne priznaje ovu religiju. Umjesto toga, sljedbenici su uznemiravani, procesuirani i zatvarani, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.