21.7.2019. 22:22
0
Pompeo: Assange će biti izručen SAD
Velika Britanija će Sjedinjenim Američkim Državama izručiti osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea kako bi mu se sudilo za špijunažu, objavio je u nedjelju ekvadorski dnevni list "El Universo" prenoseći izjavu američkog državnog sekretara Mikea Pompea.

- Već smo uputili zahtjev i on će biti izručen SAD, gdje će mu se suditi. Ne mogu opširnije komentirati, ali moja vlada misli da je važno da se tog čovjeka koji je izložio svijet opasnosti i ugrozio američke vojnike sankcionira na sudu - kazao  je Pompeo prilikom posjete Ekvadoru. 

Britanski ministar rekao da Assange neće biti izručen u zemlju gdje mu prijeti smrtna kazna

Britanski državni ministar za Evropu i za Amerike, Alan Duncan, rekao je međutim, tokom posjete Ekvadoru prije sedmicu dana, da Assange neće biti izručen zemlji u kojoj mu prijeti smrtna kazna.

Podsjetimo, SAD je optužio Assangea za i zatražio njegovo izručenje.

Saslušanje u vezi s tim zahtjevom održat će se krajem februara 2020. u Velikoj Britaniji, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.