26.7.2019. 12:35
0
"Ako nam Amerika ne proda svoje borbene aviona, onda ćemo se obratiti drugima"
Predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u petak da će se Turska obratiti drugima radi nabavke borbenih aviona ukoliko joj SAD ne proda svoje avione F-35, dodajući da američka odluka da isključi Ankaru iz programa proizvodnje tih aviona neće odvratiti Tursku da nabavi avione.

Sjedinjene Države saopćile su prošle sedmice da isključuju NATO saveznicu Tursku iz programa F-35, kako su dugo i prijetile, nakon što je Ankara primila isporuku ruskih sistema proturaketne odbrane S-400.

Američki predsjednik Donald Trump tek treba da odluči o sankcijama Turskoj koje se navodno zahtijevaju na osnovu američkih zakona. 

Erdogan je, prvi put u  11 dana javno govoreći o zategnutim odnosima Ankare i Washingtona, izjavio kako se nada da će američki zvaničnici "pokazati razum" po pitanju sankcija, prenosi Reuters. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.