31.7.2019. 22:22
1
Prijetnje smrću upravi obdaništa nakon uklanjanja svinjetine sa menija
Aktivisti krajnje desnice zaprijetili su da će u njemačkom gradu Leipzigu spaliti dva obdaništa i ubiti rukovodstvo ukoliko na meni ne vrate obroke sa svinjetinom, prenosi Srna.

Britanski dnevnik Independent navodi da su se dva obdaništa u ovom gradu našla na meti kritika političara iz redova krajnje desnice jer su sa menija uklonili svinjetinu, vjerovatno, zbog uviđavnosti prema muslimanskoj djeci.

Gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung izjavio je da su kritike izazvale burna reagovanja ispunjena mržnjom i prijetnjama prema obdaništima i gradskim vlastima.

On tvrdi da izmjena menija nije ništa neuobičajeno i da je to možda učinjeno radi raznolikosti ishrane.

On je dodao da je promjena donijeta "slobodnom odlukom u slobodnoj zemlji" i da to nije predmet kulturološke diskusije.

Početkom mjeseca Upravni odbori dva obdaništa objavili su da će zbog promjena u svijetu raditi na razvoju menija bez svinjetine, mada nisu pominjali islam kao jedan od razloga.

Nakon prijetnji, obdaništa su dobila policijsko obezbjeđenje.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.